Speciale technieken

Cupping;

Cupping is een methode waarbij een glazen kop wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de cup kortstondig te verwarmen ontstaat een vacuümkracht. Als de cup vervolgens snel en met de juiste techniek op het lichaam wordt geplaatst ontstaat er een vacuüm en zuigt de cup zich vast op het lichaam. Het doel is om stagnatie en pijn op te heffen. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning .
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen zal verdwijnen..

RESULTATEN:

- Betere bewegingsvrijheid
- Veel minder lichamelijke klachten
- Vermindering van cellulitis
- Lossere spieren
- meer energie
- Betere bloedcirculatie
- Minder stress
- Minder toxines in het lichaam

Moxa;

Moxa is los materiaal of een geperste sigaar welke voornamelijk bestaat uit het kruid 'Artemisia Vulgaris', ook wel Mugwort of Mogusa. In de losse vorm wordt dit kruid in de vorm van een bolletje of staafje op een acupunctuurpunt geplaatst en tot ontbranding gebracht. Meestal wordt de moxa sigaar aangestoken. Deze begint te gloeien en wordt vervolgens boven een acupunctuurpunt gehouden om zo de warmte naar binnen te laten vloeien.
Een moderne variant is de moxalamp. Dit is een warmtelamp welke ook met magnetisme werkt. Ook nu wordt de warmte gebruikt om acupunctuurpunten te beïnvloeden. Moxatherapie kan het functioneren van organen bevorderen en energie en 'Bloed' beter laten stromen.

Guasha

GuaSha betekent ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’.
Bij de behandelingen wordt een speciale Guasha olie op de huid gebruikt.
Deze olie wordt enerzijds gebruikt als bescherming zodat de huid niet beschadigd en anderzijds om de huid met speciale Chinese kruiden te voeden.
De plaats waarop de olie is aangebracht wordt vervolgens met een speciale jade steen (de schraper) behandeld.
De behandelde huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades zijn kunnen een soort bloeduitstortingen verschijnen (de sha’s genoemd)
Bij een normale conditie verdwijnen deze verkleuringen binnen 3 tot 6 dagen.

Een guashabehandeling is zeer effectief bij klachten, maar werkt ook preventief, onderhoudend en ontspannend. Ze is erg geschikt bij schouder- en nekklachten bij stress en kan goed worden toegepast tussen stoelmassage-behandelingen door.